Olcsó nyaralás külföldön

  • Az olcsó nyaralás külföldön ma már nem elérhetetlen álom, hiszen az elmúlt évtizedben gyakorlatilag a hazai áraknál is olcsóbban utazhatunk a mediterrán térség országaiba. A repülõjegyek bárki számára elérhetõ árkategóriát képviselnek, és a szálláshelyek rendkívül széles választékával találkozhatunk gyakorlatilag célországtól függetlenül. A családdal utazók, az apartmanok szabadságára vágyók éppen úgy megtalálják számításukat, mint a luxusszállodák iránt érdeklõdõk. A prémium kategóriás villák mellett a különleges, exkluzív szálláshelyek iránt is mutatkozik kereslet, ám nem mindegy az sem, milyen élményt kapunk a pénzünkért.

Olcsó nyaralás külföldön

Olcsó nyaralás külföldön: Görögország még mindig népszerû!

  • A turisztikai iparágban az a tendencia tapasztalható, hogy az emberek egyre több izgalmat, kalandot keresnek nyaralásaik során, és a szervezett üdülési csomagok így mind kevésbé vonzóak a szabadságra vágyók körében. Ugyanakkor a hazai turisták nagy része évek óta rendre ugyanazokat az európai úti célokat választják nyaralásuk helyszínéül. Spanyolország, Olaszország, Franciaország és Görögország a leginkább kedveltek, de közelsége és páratlan természeti, történelmi értékei miatt Horvátország mellett is sokan teszik le a voksot. Az utóbbi idõben a skandináv országok és Dél-Afrika is egyre nagyobb érdeklõdésre tart számot üdülés céljából, s akik megengedhetik maguknak, szívesen választanak egyénileg szervezett körutazásokat, hajós utakat és a távoli, egzotikus országok kínálta lehetõségeket. A világháló nem csak a tájékozódás, a foglalás és a programszervezés terén jut fontos szerephez, hanem akkor is, ha üdülés idején szeretnénk élményeinket megosztani másokkal. A statisztikák szerint a felhasználók legalább kétszer belépnek a legnépszerûbb közösségi portálra, hogy ott fényképeket osszanak meg ismerõseikkel. Ha külföldi pihenésrõl van szó, akkor legtöbben legalább 7 napra utaznak, de nem ritka a 10-14 napos kint tartózkodás sem. Természetesen ez annak függvényében is változik, hogy milyen közlekedési eszközt választanak a turisták, hiszen az autós és a repülõs megközelítés között idõben igen nagy eltérések mutatkoznak.

Olcsó nyaralás külföldön: Görögország még mindig népszerû!

Üdülés Görögországban

  • Az európai kultúra bölcsõjeként emlegetett ország történelmi és természeti értékeinek köszönhetõen népszerû úti célnak számít. Mind utazás, mind szállás tekintetében megfizethetõ árkategóriát jelent, s ha megelégszünk a minden üdülõvárosban szép számmal megtalálható apartmanok nyújtotta kényelem mellett, akkor meglepõen alacsony áron kihozható az üdülés. A Chalkidiki-félsziget környékén megtalálható északi városok éppen olyan népszerûnek bizonyulnak, mint a délebbre fekvõ peloponnészoszi strandok. Görögország idegenforgalmi kínálatának természetesen szerves részét képezi a szigetvilág, amely hajós körutazásoknak is gyakran ad helyszínt. A legkedveltebb, hazai turisták által is gyakran választott szigetek között Rodosz, Kréta és Korfu biztosan ott szerepelnek, de a fenséges látványt nyújtó, kék-fehér házairól jól ismert Santorini is igen népszerû üdülés kapcsán. A szigetek elérhetõek repülõvel, de a szárazföld közelében fekvõkre komppal is kényelmesen át lehet jutni. A fõváros, Athén történelmi látnivalói mellett érdemes felkeresni olyan helyszíneket is, mint a 300 méteres sziklák tetején fekvõ Meteora kolostorok lélegzetelállító világa, az ókori görögök által világ közepének tartott Delphi, az Attika-félszigeten levõ Szunion-fok, vagy például Görögország második legnagyobb városa, a piacairól, fesztiváljairól és a Fehér Toronyról híres Thessaloniki. Ha a cél olcsó nyaralás külföldön, akkor megéri körülnézni a görög szárazföld és szigetvilág kínálta lehetõségek között. A páratlan természeti értékekkel, világhírû látnivalókkal, kiváló gasztronómiával és minden korosztály számára ideális szórakozási lehetõségekkel rendelkezõ ország töretlen népszerûségnek örvend a turisták körében.

Üdülés Görögországban© Copyright. Hotel Rihios | Design by: topwebsitetemplates.org /