Hotel Rihios

Az olcsó nyaralás külföldön ma már nem elérhetetlen álom, hiszen az elmúlt évtizedben gyakorlatilag a hazai áraknál is olcsóbban utazhatunk a mediterrán térség országaiba.

SzobafoglalásBooking

Utazás autóval

Görögország nyaralás – mivel érdemes utazni?

A görög üdülõhelyek viszonylagos közelségben helyezkednek el, ezért az autóval és a busszal történõ utazás is szóba jöhet a repülõs közlekedés mellett. Akiknek a legfontosabb a gyorsaság és a kényelem, azoknak a légitársaságok járatai javasoltak. Különösen így van ez akkor, ha a cél valamelyik görög sziget felkeresése. Egyes légitársaságok közvetlen járatokat is indítanak a görög szigetvilágba, de athéni átszállással is lehetséges elérni az úti célt. A saját autóval történõ utazás remek választás akkor, ha szeretnénk felfedezni a választott üdülõhely környékének látnivalóit, vagy minden alkalommal más és más strand mellett döntenénk. Az autó nyújtotta szabadságnak köszönhetõen utazás során megállhatunk a nagyobb nevezetességeknél, ezzel is teljesebbé téve a pihenést. Bár a csoportos buszos utak iránt a néhány évtizeddel ezelõtti tendenciához képest már kevesebben érdeklõdnek, de ez nem jelenti azt, hogy ezeknek ne lenne napjainkban is létjogosultságuk. A legtöbb társasutazást szervezõ utazási iroda fakultatív programokon keresztül biztosít lehetõséget a turistáknak arra, hogy felfedezhessék a környék leghíresebb nevezetességeit. Görögország nyaralás során ideális választás bármely korosztály részérõl.

Szállás

Milyen szálláshelyek közül válogathatunk?

Görögország nyaralás során akkor sem okoz csalódást, ha a szálláshelyek kerülnek szóba. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a legtöbben az elérhetõ árak apropóján az apartmanok mellett szoktak dönteni, melyek szép számmal megtalálhatóak minden üdülõvárosban. Nem csak a sokszor tengerparttól néhány száz méterre megtalálható egy-kétemeletes, külön lakásokat kínáló épületek bizonyulnak jó választásnak, hanem akár a még családiasabb, közös, pálmafákkal szegélyezett kertbõl nyíló apartmanok is. Ezek családdal, baráti társasággal utazó számára éppen úgy ajánlottak, mint romantikát keresõ pároknak. Akik többet költenének szállásra, és szolgáltatások terén is magas elvárásokkal rendelkeznek, számukra érdemes az olyan ismert szállodaláncok tagjai közül választani, mint a Hyatt, a Radisson vagy a Four Seasons, melyek Görögországban is megtalálhatóak. A megfizethetõ árkategóriát képviselõ hotelek is szép számmal elérhetõek, s nem ritka, hogy tengerre nézõ erkélyekkel állnak ezek a vendégek rendelkezésére. Nem csak a görög szárazföldön foglalhatunk medencével ellátott hotelekben szobát, de tény, hogy az idegenforgalmilag frekventált szigetek kifejezetten ilyen, paradicsomi környezetet nyújtó lehetõségekkel várják a turistákat. Ezek a megoldások inkább viselik magukon a mediterrán, kissé már-már trópusi hangulatra emlékeztetõ jegyeket, mintsem a nagy hotelláncok sajátosságait. Egyértelmûen állítható azonban, hogy mindez csak elõnyükre szól.

Görögország szállás- Hotel Rihios színvonalas szolgáltatásokkal

Görögország szállás- Hotel Rihios színvonalas szolgáltatásokkal

Görögország szállás kínálatában mindig is elõkelõ helyet foglaltak el azok a lehetõségek, melyek tengerre nyíló szobákkal állnak a vendégek rendelkezésére. Hasonlóképp kedveltek azok a hotelek, amelyek saját medencével szolgálják a tökéletes kikapcsolódás élményét. Mindehhez csak további pozitívum, ha a tengerpart elérhetõ közelségben van és remek gasztronómia is társul a szálláshely kínálatához. Mindezeket együtt kínálja a Stravros városában megtalálható Hotel Rihios. A szálloda 1995 óta mûködik és várja a vendégeket 36 szobájával. Görögország évtizedek óta nagy népszerûségnek örvend a turisták körében, hiszen területén minden egyszerre van jelen, ami tengerparti nyaralás során csak szükséges lehet. A lenyûgözõ partszakaszok, a pálmafákkal övezett sétányok és utcák, a mediterrán életszemlélet, a történelmi nevezetességek és a gazdag programkínálat változatos szórakozást kínál minden korosztály számára. Nem véletlen, hogy a Hotel Rihios szolgáltatásai is kedveltek, hiszen a görögországi pihenéshez biztosít kényelmes, színvonalas és megfizethetõ szállást családosok, párok vagy akár nagyobb társaságok számára is.

Görögország nyaralás céljából a legjobb választás!

Görögország nyaralás, városnézés, kulturális programok és a remek gasztronómia kapcsán is népszerû úti célnak számít. Az európai civilizáció bölcsõjeként számon tartott ország viszonylagos közelségével, páratlan tengerpartjaival, gazdag szigetvilágával és világhírû kulturális látnivalóival várja a turistákat, akik szép számmal fel is keresik térségét. Az ország sajátos hangulata, az azúrkék tenger és az évezredes mûemlékek kombinációja olyan vonzerõt jelent, amelynek lehetetlen ellenállni. Akik belekóstoltak már Görögország semmihez sem fogható nevezetességeibe, azok idõrõl idõre visszatérnek a térségbe, hiszen betelni valóban nem lehet vele.

Görögország Túrázás
Görögország 17 olyan helyszínnel rendelkezik, melyet az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánított, így a történelem szerelmesei garantáltan megtalálják számításukat területén. Athén nyüzsgõ városa a fölé magasodó Akropolisszal, a föld és ég között lebegõ Meteora-kolostorok, vagy Rodosz és Korfu régészeti mûemlékei mind arról tanúskodnak, hogy a gazdag kultúra évezredes múltra tekint vissza az országban. Nem véletlen tehát, hogy Görögország nyaralás céljából gyakran választott helyszín, s kedvelt városaiban minden korosztály megtalálja a számára ideális kikapcsolódási formát.

Görögország nyaralás: változatos programok az egész család számára:

Görögország nem csak tájaiban, gasztronómiájában és szálláshelyeiben nyújt változatosságot, hanem a turisták számára kínált programokat illetõen is. A napfürdõzés és a strandolás szerelmesei hosszan elnyúló homokos és kavicsos partszakaszok közül válogathatnak, melyek kisgyermekkel utazók számára is remek választásnak bizonyulnak. Az aktív pihenés kedvelõinek a vízi sportok, a túrázás és a történelmi nevezetességekben büszkélkedõ városok felkeresése ajánlott, de az élményfürdõk, a hajós körutazások és a pezsgõ éjszakai élet is sokakat vonzanak. Görögország nyaralás során azt a változatos programkínálatot képes nyújtani, amelyben mindenki megtalálhatja a korosztályának, érdeklõdési körének és pénztárcájának leginkább megfelelõt.

Görögország nyaralás: többféle utazási és szálláslehetõség:

Mivel az ország viszonylagos közelségben helyezkedik el, így akár autóval is megközelíthetõ. A csoportos buszos utazások mellett a repülõvel történõ közlekedés is egyfajta lehetõségként áll az érdeklõdõk elõtt, s ez utóbbival valóban a leggyorsabban és legkényelmesebben érhetõ el Görögország nyaralás idején. Üdülõhelytõl függetlenül sokféle szálláslehetõség is áll a turisták rendelkezésére. A luxusszállodák töretlen népszerûségnek örvendenek, de a kisebb hotelek és a családias hangulatú apartmanok mellett is sokan teszik le a voksot. A legkedveltebb görög szigeteken általában a saját medencével és prémium színvonalú szolgáltatásokkal rendelkezõ szállodákat választják a turisták. Természetesen nem pusztán nyüzsgõ idegenforgalmi központok fekszenek a tengerparton, hanem kis halászfalvak, csendes pihenést és romantikát ígérõ falvak és városok is. Görögország nyaralás alkalmával a pezsgõ éjszakai életet kedvelõ fiatalok mellett a családdal érkezõk és a romantikus hetekre vágyók számára is remek választás.

Látnivalók Athéntól Krétáig:

Pallasz Athéné temploma Olümpiai Zeusz-templom Vörös-part Agios Nikolaos kikötõ
A görög fõváros mellett elsõsorban városnézési céllal szoktak dönteni a turisták, nevezetesség pedig akad bõven területén. A fõként az i.e. V. századból ránk maradt épületek az ókori görög kultúra fénykorát idézik és tartoznak a leggyakrabban felkeresett athéni látnivalók közé. Az Akropolisz méltán vált a fõváros jelképévé, de Pallasz Athéné temploma, a Parthenón, az Olümpiai Zeusz-templomé s a Dionüszosz-színház maradványai olyan híres épületek, melyeket nem érdemes kihagyni az athéni kirándulás alkalmával.

Ha Görögország nyaralás alkalmából az úti cél, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy a szárazföldi üdülõvárosok helyett inkább valamelyik szigetet válasszuk-e. Santorini az Égei-tenger gyöngyszemeként vonzza a turistákat, akik számára a fehérre meszelt házak égszínkék tetejükkel, a végeláthatatlan tenger látványával mesébe illõ helyszínként szolgál a pihenésre. Az apró, félhold alakú szigeten több strand közül is válogathatnak a látogatók, melyek között a Vörös-part igazán különlegesnek bizonyul. A sötétvörös homokföveny is a sziget vulkanikus eredetére utal, s ha elfáradnánk a strandolásban és a napfürdõzésben, akkor érdemes megpihenni egy hangulatos tavernában, ahonnan páratlan szépségû naplemente csodálható meg.

Rodosz a görög területek legmelegebb szigeteként várja a kikapcsolódni vágyókat. Homokos tengerpartjai, mandulafenyõkkel borított hegyoldala, és a türkizkék tenger mellett további vonzerõ is jellemzi a szigetet. A középkori várfal Rodosz szimbólumaként ismert, de az óváros is mindenképpen említést érdemel. A családdal érkezõk és a természet szépségei iránt érdeklõdõk számára igazi különlegességnek számít a Hellén Tengerkutató Akvárium és Múzeum, mely a föld alatt helyezkedik el, és itt kínál betekintést a víz alatti világ csodáiba.

Amennyiben Görögország nyaralás céljából választott, akkor a szigetvilág legnagyobbika, Kréta biztosan nem fog csalódást okozni. Az olajfa-, és narancsligetek, a meseszép öblök, valamint a homokos tengerpart lenyûgözõ látvánnyal szolgálja a tökéletes kikapcsolódást. Az európai kultúra bölcsõjének is nevezett szigeten a fürdõzési lehetõségen túl olyan mûemlékek is szép számmal megtalálhatóak, melyek a görög történelembe engednek betekintést. Knósszosz és Minosz király palotája legalább olyan híres, mint Agios Nikolaos kikötõje, vagy a Heraklionban megtalálható Régészeti Múzeum. Mykonos aranyszínû partjaival és kék-fehér házaival csábítja a turistákat, akik a változatos természeti adottságok, a csodás partszakaszok és a kis települések zegzugos utcái miatt döntenek a sziget mellett. A helyiek vendégszeretete, a sokféle szórakozási lehetõség és a természeti értékek olyan vonzerõt jelentenek, melyért sokan visszatérnek az égei-tengeri Mykonosra.

Görögország nyaralás alkalmával sokszínû idegenforgalmi kínálattal várja a turistákat, akiknek körében töretlen népszerûségnek örvend a világhírû nevezetességekkel büszkélkedõ ország. A végeláthatatlan tenger, a változatos tájak, a történelmi látnivalók, és a gazdag szigetvilág egyedülálló vonzerõt jelentenek, melyek mellé a kiváló gasztronómia, a remek borok, a gyermekek és felnõttek körében egyaránt kedvelt aquaparkok, valamint a szárazföld belsejében megtalálható programhelyszínek csak további adaléknak számítanak. Görögország nyaralás során minden korosztály számára remek pihenési lehetõséget kínál, s essen a választás akár a szigetekre, akár valamelyik észak-görögországi üdülõvárosra, az életre szóló élmények garantáltak.


© Copyright. Hotel Rihios | Design by: topwebsitetemplates.org /