Görög nyaralás lélegzetelállító környezetben

Görög nyaralás lélegzetelállító környezetben


  • A mediterrán célországok között a görög nyaralás évek óta nagy népszerûségnek örvend. Nem csak gazdag történelmi emlékhelyekkel rendelkezõ Görögország viszonylagos közelsége szól mellette, hanem a páratlan természeti értékek és a lenyûgözõ tengerpartok is. A fapados és hagyományos légitársaságok járataival, autóval, vagy buszos utazás keretein belül is elérhetõ görög üdülõhelyek az ország minden régiójában kedveltek, de a szigetvilág is lenyûgözõ látvánnyal várja a turistákat.
Görög nyaralás lélegzetelállító környezetben

Még mindig népszerûek a mediterrán országok!


  • A hazai turisták évek óta elõszeretettel választják a mediterrán térség országait, és töltik a pihenésre szánt idõt a spanyol Riviérán, valamelyik horvát üdülõvárosban, Franciaország szebbnél-szebb tengerpartjain, és a gazdag idegenforgalmi kínálattal rendelkezõ Görögországban. Bár a júniustól augusztus közepéig tartó fõszezonban a legtöbb helyen nagy tömegre lehet számítani, ám ez nem riasztja el az utazni vágyókat és bátran vágnak bele életük nagy kalandjába. Igen, ez is jellemzõ napjaink turistájára, hogy a nyilvánvaló kiszámíthatóság mellett szeretnének átélni valami izgalmasat, kiszakadni a hétköznapok monotonitásából, és különleges élményekkel feltöltõdni. Az idegenforgalmi iparágban dolgozókra, valamint az úti célként gyakran választott országokra tehát ilyen szempontból nagy nyomás nehezedik, hiszen azok vihetik a pálmát, és zsebelhetik be a turizmusból származó nem kevés jövedelmet, amelyek gazdag kínálattal és minden korosztály, érdeklõdési kör számára ideális programokkal várják az utazókat. Nem hátrány, ha a hagyományos tengerparti nyaralásnál némileg többet tud nyújtani egy-egy üdülõhely, és természeti értékeit illetõen is a különleges irányába mozdul el. Bár a külföldön töltött hosszú hétvégék egész évben sokakat vonzanak, és az elérhetõ repülõjegy árak ezt már lehetõvé is teszik, de a legtöbben mégis nyáron utaznak el hosszabb idõre. Mindegy, hogy a nyaralás Görögország valamelyik lélegzetelállító szigetén történik, vagy más mediterrán országra esik a választás, az utazás módjától függõen legalább 7-10 napot a célországban szoktak tölteni a turisták. Aki megengedheti magának, az egyszerre több úti célt is felfedez, s akár körutazás keretein belül éli át Athén nyüzsgését, a Meteora kolostorok lélegzetelállító magasságát majd piheni ki a városnézések és történelmi nevezetességek fáradalmait Zakynthos szigetén.
Még mindig népszerûek a mediterrán országok!

Görög nyaralás igényes környezetben


  • Üdülés alkalmával rendkívül fontos, hogy olyan szálláshely mellett tegyük le a voksot, amely minden szempontból megfelel a felé támasztott követelményeknek. Amennyiben Görögország északi üdülõvárosaira esne a választás, úgy kiindulópontként, vagy akár a teljes üdülés idejét is a városban töltve, Stavros és a Hotel Rihios a legjobb választásnak bizonyul. A szálloda 1995 óta várja a vendégeket, akik 36 tágas, igényesen berendezett szoba közül válogathatnak. A légkondicionáló, televízió, telefon mellett erkéllyel is rendelkeznek a szobák, ahonnan páratlan kilátás nyílik a hegyekre, illetve a tengerre. A hotel saját medencével, pool bárral rendelkezik, s a déli napsütés elõl náddal fedett, rattan bútorokkal teli kerthelyiségben hûsölhetnek a vendégek. Stavros Thessalonikitõl 90 kilométerre helyezkedik el. Elérhetõ árai, viszonylagos közelsége, és páratlan szépségû tengerpartja miatt rendkívül kedvelt a hazai turisták körében. Az üzletekben, éttermekben is gyakran találkozni magyarokkal, s a görög nyaralás mellett döntõk is szép számmal megtalálhatóak nyaranta a városban. A közelben olyan neves látnivalók kapnak helyet, mint Kavala városa, a Meteorák, vagy a vízi kalandok szerelmeseinek körében nagy népszerûségnek örvendõ Waterland Aquapark. Mivel Thessaloniki városát mindenképp útba kell majd ejteni a görög nyaralás idején, így érdemes itt is eltölteni legalább fél napot, s felkeresni nyüzsgõ piacát, valamint megtekinteni a tengerparton álló híres Fehér Tornyot.
Görög nyaralás igényes környezetben

Nyaralás Görögország legszebb tájain


  • Stavros és a Chalkidiki-félsziget környékén elterülõ üdülõvárosok korosztálytól függetlenül igen kedveltek, ráadásul egy fantasztikus sziget is várja a régióban a látogatókat. Thassos 35-40 perc alatt elérhetõ komppal, s a szinte szabályos kör alakú sziget gazdag növényvilágával és történelmi nevezetességeivel több napra elegendõ programot kínál. A paradicsomi táj eldugott, romantikus öblökkel és meseszép strandokkal várja a pihenni vágyókat. Amennyiben többet szeretne felfedezni az országból a görög nyaralás során, vagy jövõre is visszatérne Görögországba, akkor érdemes a legnagyobb látnivalókat megcélozni. Athén nyüzsgõ városa a Parthenón és az Akropolisz látványával, a szintén az UNESCO Világörökség részét képezõ Athos-hegyen levõ kolostorok, Olympia ásatásai vagy Delphoi vallási központja olyan világhírû nevezetességek, melyek szerves részét képezik a görög történelemnek és persze az ország idegenforgalmi vonzerejének. A szárazföldi látnivalókon és népszerû fürdõhelyeken túl természetesen a szigetvilág is mindenképp szót érdemel, ugyanis tájai messze földrõl vonzzák a turistákat. A legismertebb Rodosz, Korfu és Kréta mellett a festõi szépségérõl, itáliai jellegû építészetérõl híres Mykonos is keresett. A szárazföldrõl komppal egyszerûen elérhetõ Zakynthos és annak homokos partja, sziklaszirtjei és barlangjai semmihez sem fogható élménnyel ajándékozzák meg a görög nyaralás mellett döntõ utazókat. Görögország nevezetességeit napestig sorolhatnánk, abban azonban minden turista egyet ért, hogy a görög nyaralás során egyfajta egészen más életszemlélettel találkozni. Az idegen kultúra többek között arra is megtanítja az oda látogatókat, hogy az élettempó lassításával és a körülöttünk levõ szépségek észrevételével egyfajta belsõ harmónia alakítható ki. Erre pedig manapság mindenkinek nagy szüksége van. A nyaralás Görögország legszebb tájain bárki számára ajánlott, aki festõi környezetben töltené a pihenésre szánt napokat, heteket
Nyaralás Görögország legszebb tájain

© Copyright. Hotel Rihios | Design by: topwebsitetemplates.org /