Görögország last minute –elõnyök és hátrányok

Görögország last minute –elõnyök és hátrányok


  • Görögország last minute ajánlatok keretein belül is elérhetõ, s a kedvezményes lehetõségek iránt mind többen érdeklõdnek. Augusztus és szeptember a last minute utak szezonja, amikor anyagi megfontolásból egyre többen keresgélnek az akciós ajánlatok után. Maga a kifejezés is azt jelenti, hogy utolsó pillanatban történik az utak értékesítése. Ennek célja nem más, mint az esetleges veszteségek csökkentése, amiért a repülõjegy, a szállásfoglalás, vagy a társasutazások ellenértéke sokkal olcsóbb, mint azt a fõszezonban megszokhattuk. Mivel azonban ezeket a lehetõségeket gyakran néhány héttel az indulás elõtt hirdetik meg, ezért nem árt, ha tisztában vagyunk azzal, mire érdemes különösen figyelni.
Görögország last minute –elõnyök és hátrányok

Nem mondható le az utazás


  • Míg a hagyományos esetekben az utazást lemondhatjuk, és akár közel a teljes árat visszakaphatjuk, addig a last minute utak esetében erre nincs lehetõség. Fontos tehát, hogy ha Görögország last minute ajánlatai mellett döntünk, akkor csakis olyan idõpontot válasszunk, amikorra biztosan szabaddá tudjuk tenni magunkat.
Nem mondható le az utazás

Görögország last minute: kompromisszumos megoldások


  • Ha a kedvezményes árkategóriába tartozó utak között válogatnánk, akkor tény, hogy sokszor kompromisszumokra lehet szükség. A legjobb, ha nem ragaszkodunk egy bizonyos úti célhoz, hiszen korántsem biztos, hogy találni is fogunk olyan lehetõséget, amely minden szempontból megfelel Görögország last minute felkereséséhez. Elõfordulhat, hogy a félpanzió helyett önellátás társul az ajánlathoz, vagy esetleg külön kell fizetni az all inclusive lehetõségért.
Görögország last minute: kompromisszumos megoldások

Mennyit spórolhatunk?


  • Ha Görögország last minute felkeresése a cél, akkor talán ez a legfontosabb kérdés. Az árak természetesen utazási irodától, célállomástól, az ellátástól és a közlekedés módjától is függenek, de az sem mindegy, mennyivel az indulás elõtt történik a foglalás. Annak érdekében, hogy a kapacitások biztosan maximálisan kihasználásra kerüljenek, néhány nappal az indulás elõtt akár 40 százalékos kedvezmény is elérhetõ. Egyébként az eredeti árnál 20-30 százalékkal olcsóbbak a jellemzõek, ami azonban Görögország esetében már így is komoly spórolást jelent.
Mennyit spórolhatunk?

Ismerjük meg az úti célt!


  • A legfontosabb tanács, amit adni lehet a last minute utak között keresgélõknek, az az úti cél alapos megismerése. Hallani olyan történetekrõl, amikor Görögország last minute ajánlatai csalódást okoznak, hiszen a szálloda távol van a tengerparttól, vagy éppen minõségében nem felel meg az elvárt színvonalnak. Bár a szezonvégi meglepõen akciós árak nem feltétlen jelentik azt, hogy így végzõdik az utazás, ám nem árt tájékozódni foglalás elõtt az úti célról és a választani kívánt szálláshelyrõl. A last minute lehetõségek ugyan számos veszélyt rejtenek magukban, de ha körültekintõen választunk, és fõként idõben elkezdünk keresgélni, akkor nem fogunk lemaradni a minden szempontból megfelelõ ajánlatról. Számos olyan történetet is hallani, amikor az ilyen, fõszezonon kívüli nyaralás valóban tökéletesen sikerül mind a helyszín, mind a szolgáltatások szempontjából.
Ismerjük meg az úti célt!

Görögország last minute: a kellemes klíma garantált!


  • Míg augusztus végén rendszerint még rendkívül forró az idõjárás az ország üdülõhelyein, addig szeptember közepétõl már kevésbé kell tikkasztó meleggel számolni. Ennek legtöbben csak elõnyeit látják, hiszen a történelmi nevezetességek felkeresése is kellemesebb, ha közben nem kell megküzdeni a meleggel. A harminc fok környéki hõmérséklet pedig még mindig kiválóan alkalmas arra, hogy fürdõzéssel töltsük a napokat. A délebbre fekvõ szigeteken persze jóval melegebbre lehet számítani még utószezonban is, s így az alacsonyabb költségek elõnyeivel együtt jár a kellemes, strandolásra és városnézésre is ideális klíma.
Görögország last minute: a kellemes klíma garantált!

Kevesebb turista, pihentetõbb nyaralás


  • Utószezonban általában mindenhol kevesebb a turista. A tengerpartok kevésbé zsúfoltak, és a híres látnivalók felfedezése is élvezetesebb, ha nem kell megküzdeni a hömpölygõ tömeggel. Essen bármelyik turisztikai régióra is a választás, nevezetesség akad bõven, melyek teljesebb élményt jelentenek turistaáradat nélkül.
Kevesebb turista, pihentetõbb nyaralás

Takarékos megoldások, plusz pénz a zsebben


  • A last minute ajánlatok kedvezményes árainak köszönhetõen kevesebbet kell szállásra, utazásra költeni. így a megmaradt plusz pénzt egyéb célokra lehet fordítani. Kiegészíthetõ a nyaralás néhány fakultatív kiránduláson való részvétellel, vagy akár a tervezettnél több és színvonalasabb szuvenírekkel térhetünk haza. Ha jól választunk ajánlatot, minõségi körülmények között telhet a nyaralás, és a színvonalat illetõen meg sem érzõdik, hogy tulajdonképpen last minute utazás résztvevõiként élvezzük a görög táj szépségét.
Takarékos megoldások, plusz pénz a zsebben

Hol érdemes foglalni?


  • Elég csak néhányat kattintani a világhálón, és máris utazással, szállásfoglalással kapcsolatos weboldalak sokaságával találkozhatunk. Görögország last minute felkeresése elõtt is megéri kihasználni az online tájékozódás és foglalás kínálta elõnyöket. A legnépszerûbb portálok segítségével gyorsan szûrhetjük az ajánlatokat helyszín és indulás alapján, de akár a last minute lehetõségeket is könnyen áttekinthetjük. A trivago.hu például lehetõséget kínál arra, hogy az utazásra szánt összeg szerint szûrjük az utazási ajánlatokat, de beállíthatjuk azokat a legfontosabb jellemzõket is, melyeket fontosnak tartunk a szálláshelyet illetõen. Az érkezés és távozás napjának pontos beállításán túl arra is mód kínálkozik, hogy a szálláshelyrõl nyújtott értékeléseket megtekintsük. Az utazasnet.hu segítségével szintén szûrhetjük az ajánlatokat, de külön csoportosítva találjuk a tengernél levõ szállásokat és az akciós repülõs utakat is. Amennyiben kifejezetten Görögország last minute ajánlatok érdekelnének, ezeket is egy kattintással elérhetjük, ráadásul, ha bármilyen kérdésünk lenne, azt azonnal feltehetjük az ügyfélszolgálaton. A vista.hu gondol a különleges utazások kedvelõire is, hiszen a hagyományos úti célokon túl körutazásokkal és hajóutakkal is várja az érdeklõdõket. Mindössze meg kell adni, hova szeretnénk utazni, és máris ajánlatok százaival találkozhatunk.
Hol érdemes foglalni?

© Copyright. Hotel Rihios | Design by: topwebsitetemplates.org /